Vietnamská kuchyňa
Vo Vietnamskej kultúre zohráva jedlo dôležitú úlohu, recepty sa tu dedia z generácie na generáciu, a preto je veľká pozornosť upriamená najmä na jeho prípravu.
Základom väčšiny vietnamských jedál je ryža alebo rezance, ktoré sú doplnené čerstvými bylinkami, zeleninou a rôznymi druhmi korenín.
Často je Vietnamská kuchyňa zamieňaná s inými ázijskými kuchyňami napr. Čínskou alebo Thajskou. Je tu ale viacero rozdielov. Jedným z najväčších je spôsob korenenia jedál. Vo Vietnamskej kuchyni sa používa predovšetkým čerstvá zelenina a bylinky, ktoré zlepšujú chuť. Ďalší rozdiel je v používaní omáčok. Pre Vietnamskú kuchyňu je nevyhnutná rybacia, zatiaľ čo v Ázijských krajinách používajú hlavne sójovú omáčku.
A čo my ?
Naším cieľom bolo priniesť na Liptov reštauráciu, ktorá bude odzrkadľovať základnú filozofiu Vietnamu. Preto sme ako symbol našej reštaurácie vybrali bonsai – vo Vietname vnímaný ako magická vec. Ľudia veria, že im prinesie dlhý život, štastie a posilní vzťahy v rodine. Našou prioritou je budovať dobré vzťahy so zákazníkmi už od začiatku, aby reštaurácia mala silné korene, rovnako ako bonsai.
Staršie generácie Vietnamských reštaurácií na Slovensku prinášajú jedlá, ktoré sú prispôsobované tunajším chutiam. My však chceme priniesť jedlá tak, ako ich poznáme od našich predkov, bez prikrášľovania, s cieľom oboznámiť Vás s pravou chuťou tradičných vietnamských jedál.